donderdag 16 oktober 2014

Moeilijke middag voor Tios jeugd!!

Afgelopen zaterdag traden beide jeugdteams van Tios’66 weer aan in de tafeltennis arena in Balinge. 

Tios 1 met daarin Ferona de Koning, Janine Grootjans en Melissa de Koning speelden hun wedstrijd tegen het 2de jeugdteam van Assen. Tios 2 met Denise Dolfing, Renee Woering en Maarten Agema speelde tegen het 5de jeugdteam van Appelscha Vanaf de eerste wedstrijd bij beide teams werd duidelijk dat het een zware middag zou worden. Bij team 1 werden de eerste 3 wedstrijden voor het dubbel spel verloren. De zusjes de Koning zorgden in een spannende wedstrijd voor het eerste punt. Na deze mooie overwinning leek het er lange tijd op dat er een 2de punt op het formulier zou komen voor Tios. Niets bleek minder waar Melissa verloor in een zinderende partij nipt de 2de enkel partij. Ook haar 3de wedstrijd verloor ze nipt Het vermoeden leek waarheid te worden. Ferona verloor helaas ook haar resterende partijen. Janine won haar 2 laatste enkel partijen wat zorgde voor een 3-7 eindstand. 

Team 2 leek dezelfde kant op te gaan. Ook hier werden tot het dubbel de enkel partijen veloren. Denise Dolfing en Maarten Agema speelden in het dubbel perfect samen en maakten erg goed gebruik van elkaars sterke punten. Wat resulteerde in een verdiende overwinning. Na het dubbel was de eer aan Renee Woering om de stijgende lijn voort te zetten. Helaas werd het goede spel wat ze liet zien niet beloond. De wedstrijden werden na het dubbel spel op twee tafels uitgespeeld omdat ze erg aan elkaar gewaagd waren en alle wedstrijden in 5 sets gespeeld werden wat betekende dat er weinig verschil zat in het niveau alleen had Appelscha het geluk aan hun zijde en wonnen alle enkel spelen. Maarten, Denise en Renee kunnen met veel vertrouwen naar hun volgende wedstrijd, volgende week zaterdag in en tegen de treffers kijken. Met dit spel zit een overwinning er zeker in. 

Team 1 zal ook volgende week zaterdag in Klazienaveen tegen de treffers aan treden. Ook hier is een overwinning niet ondenkbaar.