dinsdag 16 december 2014

Oliebollennieuws

Het is al weer december, dit is echt niet te merken. Trouwens het was vorig jaar hetzelfde weer. Toch  zit het jaar al weer bijna op. Overal zijn de kerstbomen alweer opgetuigd, Balinge staat helemaal vol dit jaar.
Bij Tios zijn de voorbereidingen voor het bakken al weer in volle gang. Dit is het 31e jaar dat we dit nu doen. Vorig jaar hebben we de uitzending van radio Drenthe nog wat opgevrolijkt.
We houden de traditie in ere. We bakken weer in de asperge schuur van de Fam. Pauw aan de Heirweg in Balinge
Bij Hennie Dolfing worden de appels geschild. Hennie heeft het heft duidelijk in handen, ze moet de veeljongere dames nog veel leren. En Geert???? Geert zie je bijna niet, vrouwenvrees denk ik.
30 dec. wegen we alle ingredienten af en de volgende morgen rond 4 uur begint het bakken. De jeugdleden van Tios komen rond een uur of 9 en gaan dan de boer op om de heerlijke oliebollen en appelflappen bij u langs te brengen. We zijn er dit jaar op . Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gestemd.
De kwaliteit zal weer als vanouds zijn, daar staat TIOS garant voor.
De appelflappen graag vooraf bestellen.
Indien mogelijk vóór 29 december
De appels worden ook dit jaar weer geleverd door groente/ zuivelservice de Koning. Gezonder kan het dus niet.
Als er overdag complimenten of problemen zijn m.b.t. de kwaliteit/ levering van de bollen/ flappen, bel tijdig. Wij kunnen dan direct maatregelen treffen. Het zou zonde zijn dat u de oudejaarsavond zonder TIOS-oliebollen door moet brengen. Tel. nr. 0593 552538. of 06 53852377
De verkopers beginnen op de Mantingerdijk, Garminge en aan de Hoogeveenseweg om  ± 9.30h. Dan werkt men zo langzamerhand naar de dorpskernen toe.
Zorg dat u om deze tijd thuis bent en eventueel gepast geld in huis heeft. Hebt u de verkopers gemist, u kunt de bollen ook op halen bij het bakcentrum in Balinge, altijd gezellig.