dinsdag 6 september 2016

Tafeltennis vereniging Tios ’66 viert haar Reünie

“Tafeltennis doen we al 50 jaar bij Tios ’66 staan we altijd klaar”

 Wie de optocht van de afgelopen feestweek in de Broekstreek heeft bekeken heeft de tekst “Tafeltennis doen we al 50 jaar bij Tios ’66 staan we altijd klaar” voorbij zien komen.  Wij zijn verheugd u te melden dat op zaterdag 24 september Tafeltennis vereniging Tios ’66 uit Balinge haar 50 jarige jubileum viert. Tios ’66 wil dit jubileum niet onopgemerkt aan zich voorbij laten gaan en gaat dit vieren met een uitgebreide reünie inclusief gezellige avond. Het moet een leuke en bondige dag worden waarbij oude herinneringen opgehaald kunnen worden maar waar ook gezelligheid hoog in het vaandel staat en waar zeker altijd nog over gepraat zal worden. Voor deze reünie zijn alle (oud)leden middels een brief uitgenodigd. Er zijn zelfs oud leden uit het buitenland uitgenodigd en deze hebben inmiddels al aangegeven graag aanwezig te willen zijn.

Voor het jubileum zijn 200 (oud)leden aangeschreven om bij de reünie aanwezig te zijn. Tios kent dan ook een rijke historie. Al 50 jaar lang wordt er in Balinge tafeltennis gespeeld waarbij vele Broekstrekers maar ook spelers uit omliggende dorpen van tafeltennis hebben genoten. Binnen de Broekstreek is Tios ‘66 dan ook niet weg te denken uit het straatbeeld. Het is uniek te noemen dat een sportvereniging al  50 jaar binnen een kleine gemeenschap zo’n mooie vereniging in stand weet te houden. Er zijn dan ook al een aantal spelers welke hun hele leven, vanaf de oprichting al verbonden zijn aan deze vereniging. Dit geeft tevens aan dat de verbondenheid binnen de vereniging  groot is. Ook de jeugd heeft een belangrijk aandeel binnen de vereniging, zonder jeugd ben je nergens. Tios ’66 richt zijn pijlen dan ook op de jeugd en steekt hier veel energie en tijd in om het de spelertjes naar hun zin te maken. Naast veel sport plezier is Tios ’66 ook een gezellige vereniging. Denk  hierbij ook aan de jaarlijkse  oliebollenactie welke Tios al bijna vanaf de oprichting elk jaar ongebroken voort weet te zetten. Oliebollen zijn dan ook sinds jaar en dag verbonden aan Tios ‘66.

Vele senioren en jeugd teams binnen Tios ’66 hebben binnen Drenthe maar ook op landelijk niveau competitie gespeeld. Op sportief gebied heeft Tios ’66 zeker zijn bijdrage geleverd binnen de tafeltenniswereld.  In zijn glorie jaren heeft Tios ’66 in de top van het tafeltennis gestaan, dit niveau is hoog en vergt veel energie van een vereniging. Daarom zijn wij ook zo trots op onze rijke historie. Wat de toekomst ons zal bieden moet blijken maar als vereniging zijn wij vastberaden door te gaan op zowel sportief als sociaal gebied. Tios ’66 hoopt in 2066 dan ook haar 100 jarige jubileum te mogen vieren!

Een ieder die nieuwsgierig is geworden naar de sport tafeltennis of graag eens een kijkje wil nemen binnen de vereniging is van harte uitgenodigd om eens een balletje te komen slaan. Het is een sport voor jong en oud. Tafeltennis lijkt een moeilijke sport maar het is net als fietsen,  wanneer je eenmaal de basis beheerst wordt het spelletje alleen maar leuker.