zondag 28 augustus 2016

Feestweek in de Broekstreek! (2016)

Vorige week was het feestweek in de Broekstreek. Deze dagen worden er in de Broekstreek allerlei spellen en optochten georganiseerd. Tios '66 zit ook gevestigd in de Broekstreek, en dus deden wij mee met de optocht. We gingen een praalwagen bouwen.
Zo gezegd zo gedaan, en gezien Tios '66 ook zeer modern is, begonnen we met het openen van een WhatsApp groep van alle bouwers. Dit deden wij al in begin Mei, mooi op tijd volgens ons.

Rond Juni was het dan zover, het ontwerp was in grote lijnen klaar, en de bouw kon bij Harmen en Sanne Bussemaker in de schuur beginnen, nogmaals bedankt voor de beschikbaar gestelde ruimte!

Wij zijn begonnen met pallets aan elkaar te maken, verstevigingsbalken er doorheen, en plaatwerk er boven op. Vervolgens dikke balken als omranding.

Daarna hebben wij ook staande balken voor ons reclamebord eraan gemaakt, verstevigd en alles in de grondverf en daarna  in de groene verf gezet. Wij wilden graag een jubileum-praalwagen maken, dus het moest echt wel met tafeltennis te maken hebben, zodoende wilden wij een zaal-vloer. Wij hebben in ons frame zwembadzeil gelegd, en hierop de belijning getaped. Dus het zag er niet alleen uit als een sportzaal, het voelde er zelfs naar.

Toen zijn we bezig geweest met de reclameborden, de platen op maat maken, groene verf erop, logo erop schilderen (super netjes geworden!!), letters en tekst erop, het was een project op zich zelf.

Inmiddels was de auto-ambulance er ook, dus de hele opbouw kon erop getild worden. De auto-ambulance was uitgeleend aan ons door Auto Snippe in Hoogeveen, nogmaals hiervoor!

 Nog een kleine versteviging toevoegen: De tafeltennis-tafel stond op de opbouw, maar deze hebben wij maar even goed vastgezet, zodat er wel een eerlijk potje gespeeld kon worden op de kar tijdens de optocht.

Inmiddels kwamen alle onderdelen bij elkaar, de opbouw stond op de kar, de oude generatie en nieuwe generatie shirtjes waren opgehangen, de hekjes die de balletjes tegenhouden, hebben wij hergebruikt om de auto-ambulance te verbergen, de tafel stond erop, borden eraan. 
Wij zijn er klaar voor!   Prachtig weer gehad met de optocht, de 8ste prijs behaald, van de 13, dus wij zijn zeer tevreden. Deze jubileum-praalwagen was een succes! Op naar de volgende feestweek en het volgend jubileum van Tios '66!!