woensdag 12 augustus 2015

Gemeente Midden-Drenthe hofleverancier

Afgelopen weekend vond de jeugdcup tafeltennis weer plaats op het topsport centrum Papendal.
Ook afdeling Noord, Drenthe, Friesland en Groningen deden mee aan deze strijd tussen alle afdeling van Nederland. In totaal  8 afdelingen waar bij de jongens West elk jaar hoge ogen gooit en bij de meisjes is Limburg elk jaar 1 van de favorieten is.

Bij de jongens deden de gebroeders Berenschot uit Smilde , Jim bij de pupillen  en Djosh bij de welpen mee. Bij de meisjes deden Chanela Vochteloo uit Smilde en Janine Grootjans uit Westerbork mee, beide bij de pupillen.

Bij de jeugdcup zijn de jongens welpen en jongens pupillen een team en bij de meisjes idem.
De jongens en meisjes bereikten beide de halve finale waar de jongens moesten aantreden tegen afdeling West welke helaas verloren werd waardoor er om de 3de en 4de plaats tegen afdeling midden gespeeld moest worden. Helaas ging ook deze wedstrijd verloren waardoor een 4de plaats het maximaal haalbare bleek.

De meisjes moesten hun halve finale tegen de winnaar van de laatste 6 edities, Limburg spelen. Met ontzettend veel strijd en inzet werd deze wedstrijd net gewonnen, de scheidsrechters moesten zelf punten tellen nadat bleek dat er in games hetzelfde aantal punten was behaald. Het voordeel van Noord was slechts 18 punten. De meisjes moesten in de finale aantreden tegen de afdeling Zuid-West. In een gelijk opgaande strijd trok de afdeling Zuid-West uiteindelijk aan het langste einde en wonnen met nihil verschil de eerste plaats.

Afdeling Noord heeft daarmee een prestatie van formaat geleverd waarin de Gemeente Midden-Drenthe dus een hele grote inbreng had.