vrijdag 5 juni 2015

Nationale Jeugdmeerkampen Tafeltennis

Midden-Drenthe telt mee in de Nederlandse tafeltennissport bij de jeugd.

Afgelopen weekend werden de finales van de Nationale Jeugdmeerkampen tafeltennis (top 12) gehouden in het Limburgse Panningen.
Voor dit toernooi moesten de jeugdige talenten zich plaatsen om te mogen deelnemen.

Vanuit de afdeling Noord (Drenthe en Groningen) wisten zich maar liefst 11 spelers zich te plaatsen, zo ook Djosh Berenschot uit Smilde, spelend voor actief uit Eelde en Janine Grootjans uit Westerbork, dit toernooi nog uitkomend voor TIOS’66 uit Balinge.
Djosh speelt bij de jongens welpen met een A licentie en wist er een hele knappe 10de plaats uit te slepen. Janine speelt bij je meisjes pupillen met een A licentie zij wist er uiteindelijk een 9de plaats uit te halen. Beide spelers verkochten hun huid zo duur mogelijk en streden voor elk punt. 

Het eerst volgende toernooi voor beide toppers is de jeugdcup in Papendal waar de beste spelers van elke afdeling in Nederland de strijdt tegen elkaar opneemt. Hier kunnen deze 2 grootse spelers natuurlijk niet bij ontbreken. Chanela Vochteloo en de broer van Djosh, Jim zullen het kwartet spelers voor de jeugdcup compleet maken waardoor de Gemeente Midden- Drenthe hofleverancier voor de afdeling Noord is.