maandag 15 februari 2016

Janine Grootjans weer door naar de finale in Panningen

Zondag, 14-2 jl, bereikte Janine Grootjans uit Westerbork op knappe wijze de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen.
Op de dag van de liefde stonden voor TTC Emmen speelster, Janine Grootjans uit Westerbork, de halve finale van de Nationale Jeugdmeerkampen in Assen op het programma.
De kwartfinale werd nog in het topsportcentrum in Almere gespeeld wat betekende dat Assen een thuiswedstrijd voor haar was.

Janine was als derde in haar poule geplaatst, haar poule bestaande Emma van der Zanden, Dobrila Jorguseska, Celina Ear, Daantje Lommen en Lisa Mattheij wat een erg sterk bezette poule betekende.

Janine moest haar eerste wedstrijd tegen Daantje Lommen deze won ze met veel strijdt in 4 games, de tweede wedstrijd werd met 3-0 van Celina Ear gewonnen. Om de finale te bereiken moesten er minimaal 3 wedstrijden gewonnen worden. Tegen een erg sterk spelende Dobrila Jorguseska had ze geen schijn van kans, deze wedstrijd werd dan ook met 3-0 verloren. Dobrila zou de latere poule winnares zijn door alle wedstrijden te winnen.
De wedstrijd tegen Dobrila moest snel vergeten worden van coach Harrie Hoogeveen Emma van der Zanden was de volgende tegenstander van Janine. Emma was de eerst geplaatste van de poule en een erg sterke tegenstander. De eerste game werd met erg goed tafeltennis van Janine dan ook verdient gewonnen met 15-13. De eerste die een game van Emma wist af te snoepen. Emma kon in de volgende games haar eigen spel meer en meer spelen wat dan uiteindelijk ook betekende dat deze wedstrijd met 3-1 door Janine verloren.
Net zoals vorig jaar zou de laatste wedstrijd van de dag uitsluitsel moeten geven wie als derde en laatste plaats voor de finale zou bemachtigen.
Lisa Mattheij had evenveel wedstrijden als Janine gewonnen 2 om 2. Van het begin af aan had ze 1 opdracht van coach Harrie Hoogeveen en trainer Jan Vlieg meegekregen en dat was haar eigen aanvallende spel te gaan spelen.
Janine had deze opdracht goed ter harte genomen en liet er geen misverstand over bestaan wie door zou gaan naar de finale in Panningen. Met 11-7, 11-9 en 11-8 werd Lisa Mattheij met mooi aanvallend spel opzij gezet.
Op 4 en 5 juni as zal Janine haar stijgende lijn in haar spel doorzetten tijdens de finale in Panningen.